Sunday, May 22, 2011

Chit chit angry birds #7 : Nak keluar tapi takut kena simbah asid? Nah tips untuk anda.

a

Sekarang semua orang (especially gadis gadis) takut nak keluar rumah. Gara gara orang asid punya pasal. Takut keluar rumah sebab takut "nanti kene simbah dengan asid"  Disini ada disediakan beberapa tips yang anda boleh amalkan untuk anda keluar rumah dengan selamat, tanpa perlu risau dengan orang asid.
a
Tips pertama : Sapukan muka anda dengan alkali.
a
a
Question : What happens when you Mix acid and alkaline?
Answers  : When you mix acid and alkali, reaction takes place and a salt is formed.
a
Paham? Itulah pentingnya English education. Ok. Korang carik lah alkali dekat mana- mana, lepas tuh sapu dekat muka banyak banyak. In case ada orang asid (jeng jeng jeng) tiba tiba simbah asid dekat muka, biarkan. Relaks, jangan panik. Anda dah sapu alkali. Tindak balas alkali dengan asid itu akan menghasilkan garam.
a
Tips kedua : Safety first. Pakai helmet.a
 
a
Ini tips paling selamat tapi paling leceh. Macam mana kalau korang keluar berdua-dua-an (lelaki dan perempuan) pasti tibe tibe nak bercumbuan di public? Jenuh lah nak bukak cover helmet tuh  kan? Pengajaran di sini, jangan bercumbu-cumbuan di public. Jangan bercumbu cumbuan kalau korang tak kahwin lagi.  Berbalik kepada tips nih, ia terbukti selamat sebab lelaki asid tidak akan menyimbah asid dengan anda, sebab kalau dia simbah pun, tiada effect.
a
Tips ketiga : Nak keluar jugak? Cari tempat yang sesak
a
a
Cari tempat yang sesak sebagai tempat pilihan korang untuk bersuka ria. Contohnya, Chow Kit, Sogo, Pertama, Mid pon kadang kadang sesak jugak. One Utama pon boleh lah. Kita kene berfikir macam mana orang asid tuh berfikir. Dia mesti fikir " Gila lah aku kalau nak simbah asid dekat tempat orang ramai " kan. Mustahil dia simbah asid di khalayak ramai. Mencari nahas namanya tuh.
a
Tips keempat : Keluar dengan musuh anda. Atau kawan paling tak smart
a
 a
Jiwa anda meronta ronta untuk pergi ke tempat hot spot orang asid nih seperti Subang?  Ajak musuh anda untuk teman kan anda. Kalau orang asid datang, sila dahulukan musuh anda. Biarkan orang asid simbah asid dekat muka dia dulu. Kira jadi human shield korang la. Kalau takde musuh, carik kawan yang paling tak smart ( i.e not good looking) Seperti di atas, jadikan dia human shield jugak. Korang sembunyi belakang dia.  Kita bukan apa, kita membantu dia jugak sebenarnya. Lepas dah kene asid, suruh dia claim insurance untuk  buat plastic surgery, lepas tuh dia akan jadi good looking. Tadaaa~

Disclaimer : Semua yang aku tulis nih sampah. Ko nak recycle pon tak boleh.

2 comments: